Usein kysyttyä

Käyttäjä

Liittyminen ja jäsenyys

Käyttäjäksi liittyminen on ilmaista eikä kuukausi- tai vuosimaksuja ole.

Palvelussa maksat vain auton käytöstä ja vuokra-aikana kulutetusta polttoaineesta, sekä mahdollisesti kuljetuista lisäkilometreistä (Autokohtaiset tiedot löytyy auton perustiedoista).

 • Vähintään 20 vuoden ikää
 • Ajokortti: ollut voimassa vähintään 24 kk
 • Ei päihtyneenä tehtyjä liikennerikkomuksia ajoneuvoliikennerekisterissä
 • Max. kolme liikennerikkomusta viimeisen kolmen vuoden ajalta
 • Ei maksuhäiriöitä

Jos sinulle tulee maksuhäiriömerkintöjä sen jälkeen kun Shareit Blox Car -jäsenyytesi on hyväksytty, voit menettää oikeuden vuokrata autoja palvelun kautta. Autoja ei voi myöskään vuokrata, jos on menettänyt ajo-oikeuden.

Mikä tahansa vähintään 24 kk voimassa ollut B-ajokortti, jolla saa ajaa autoa Suomessa, käy.

Kyllä. Omistajana sinulla on oikeus myös vuokrata autoja.

Rekisteröitymisesi astuu voimaan heti kun olet varmentanut puhelinnumerosi. Kaikki tietosi tarkistetaan automaattisesti. Jos tiedoissa tai niiden saatavuudessa on ongelmia, otamme teihin yhteyttä.

Esitä ajokorttisi auton omistajalle tai hänen edustajalleen auton avaimia vastaanottaessasi.

Varauspyynnöt ja varaukset

Varaat auton lähettämällä omistajalle varauspyynnön auton sivulla olevan kalenterin kautta. Varauspyyntö kohdistetaan aina vapaaksi merkittyihin ajanjaksoihin ja auton omistaja hyväksyy tai hylkää jokaisen varauspyynnön erikseen. Omistaja voi myös asettaa valitut käyttäjät automaattisen hyväksymisen piiriin, jolloin järjestelmä hyväksyy käyttäjän lähettämät varauspyynnöt automaattisesti ja varaus vahvistetaan saman tien.

Voit. Omistajat hyväksyvät tai hylkäävät lähettämäsi varauspyynnöt yksitellen.

Varauksen voi perua kyseisen varauksen sivulta. Peruutus ei vaadi omistajan hyväksyntää.

Myös omistajalla on vastaava oikeus perua varauksia samojen aikarajojen puitteissa.

Hyväksymättömään varauspyyntöön voi tehdä vapaasti muutoksia. Jos varauspyyntö on hyväksytty, voit lähettää auton omistajalle muutospyynnön. Jokainen hyväksyttyyn varaukseen tehty muutospyyntö vaatii omistajan hyväksynnän ja alkuperäinen varaus on voimassa niin kauan kuin omistaja ei ole hyväksynyt muutoksia.

Riippuu omistajasta. Shareit lähettää omistajalla tiedon saapuneesta varauspyynnöstä sekä tekstiviestinä että sähköpostilla. Useimmat omistajat kuittaavat varauspyynnöt tunnin tai parin sisällä, mutta varsinkin pidempien varausten kohdalla vastaukseen voi mennä useita päiviä.

Lähetettyäsi varauspyynnön, saat vahvistusviestin, joka sisältää omistajan yhteystiedot. Voit olla suoraan yhteydessä omistajaan, jos sinulla on tarkentavia kysymyksiä autosta.

Varaus on auton omistajan ja sitä vuokraavan välinen, kyseistä varausta koskeva sopimus. Molemmat osapuolet ovat hyväksyneet Shareit Blox Carin sopimusehdot, joissa määritellään molempien oikeudet ja velvollisuudet.

Omistaja voi hylätä pyynnön itse tai järjestelmä voi hylätä sen automaattisesti päällekkäisen varauksen takia. Päällekkäinen varaus syntyy jos omistajalle on lähetetty useita samaa ajanjaksoa koskevia varauspyyntöjä.

Auton noutaminen, käyttäminen ja palauttaminen

Kannattaa lukea auton hansikaslokerosta löytyvä tietopaketti. Sieltä löydät kaiken auton käyttöön liittyvän tiedon.

Sovit kaikki auton noutoon ja palautukseen liittyvät asiat auton omistajan kanssa.

Auton omistaja tai hänen edustajansa luovuttaa sinulle auton ja avaimet. Yhdessä käytte läpi auton kunnon ja varmistatte, että kaikki on kunnossa ja kaikki viat ja poikkeamat on listattu huolellisesti. Autoon liittyvä tietopaketti löytyy hansikaslokerosta.

Lähtökohtaisesti käyttöönoton ajankohta sovitaan varauspyynnössä, mutta käyttäjä voi tarpeen vaatiessa sopia tarkan ajan erikseen omistajan kanssa.

Tarkista auto aina omistajan tai omistajan edustajan kanssa ennen kuin otat sen käyttöön ja varmista, että kaikki vauriot ja muut poikkeamat on listattu hansikaslokerosta löytyvään listaan. Suositellaan aina myös valokuvaamaan auto.

Kyllä, varauksen voi jättää käyttämättä omistajan olennaisen myöhästymisen takia, jolloin käyttäjä vapautuu varausta koskevasta käyttömaksusta. Lisäksi käyttäjä saa myöhästymiskorvauksen. Lisätietoa korvauksista löydät hinnastosta.

Myöhästymisestä on ilmoitettava auton omistajalle mahdollisimman pian. Käyttäjältä peritään käyttömaksun ajasta sekä myöhästymismaksun. Lisätietoa myöhästymismaksuista löydät hinnastosta.

Kyllä. Sovi varauksen pidentämisestä omistajan kanssa. Kaikki alkuperäiseen varaukseen tehdyt muutokset raportoidaan loppuraportissa. Jos varaus pidentyy seuraavalle päivälle, asiasta on ilmoitettava myös Shareit Blox Carille.

Palautuksesta on sovittava omistajan kanssa, jos auto halutaan palauttaa ennen vuokra-ajan päättymistä, mutta veloitus maksetaan koko varauksen ajalta.

Jokainen Shareit Blox Car -auto on yksilöllinen. Lisävarusteet on lueteltu auton tiedoissa ja omistajaan voi olla yhteydessä jo tarvitset lisätietoja. Jos poistat autoon kuuluvia lisävarusteita käytön ajaksi, muista palauttaa ne paikalleen ennen kuin palautat auton. Auton on palautettaessa oltava samassa kunnossa kuin se oli varauksen alkaessa.

Auton tankin tulee olla palautettaessa yhtä täynnä kuin se oli vuokrauksen alkaessa, jos polttoainetta ei ole tankattu, käyttäjältä veloitetaan omistajan pyynnöstä perustiedot sivulla ilmoitetun keskikulutuksen mukaisesti toteutunutta polttoaineen kulutusta vastaavan maksun. Palauttaessa täytyy kuitenkin olla vähintään neljännesosa tankki. Shareit Blox Car suosittelee että käyttäjä säilyttää polttoaine tankkauksesta kuitin.

Soita silloin paikan päältä Shareit Blox Carille, niin annamme sinulle tilanteen vaatimat toimintaohjeet. Ilmoita kolarista myös auton omistajalle. Kiireellisissä tilanteissa voit olla myös suoraan yhteydessä Ifin vahinkopalveluun 010 19 18 18.

Jos joku on loukkaantunut, soita heti hätäkeskukseen 112. Jos autolle tapahtuu varkausvahinko tai ilkivaltaa, ilmoita siitä poliisille.

Käyttäjän omavastuu autolle käytön aikana syntyneistä vahingoista on 1000 euroa, ilkivalta-, törmäys-, palo-, varkaus ja eläintörmäysvahingoissa 200 euroa. Yleisten sopimusehtojen kohdassa 6.4 on kerrottu tilanteet, joihin näitä vastuunrajoituksia ei sovelleta.

Soita paikan päältä Shareit Blox Carille, niin annamme sinulle tilanteen vaatimat toimintaohjeet. Ilmoita tilanteesta myös auton omistajalle.

Jos autolla ei voi ajaa ja autolla on Laaja Shareit-Turva ja Ifin Kaskovakuutus, korvaa se yleensä ajokelvottoman auton hinauksen korjaamolle. Ole ennen hinauksen tilaamista yhteydessä Shareit Blox Cariin tai Ifin Hinauspalveluun 010 19 18 40.

Et voi vaatia auton omistajalta korvausta auton rikkoutumisen seurauksista. Vuokraa et joudu maksaman sen jälkeiseltä ajalta, jolta olet ilmoittanut auton oleva rikki eikä sillä voi sen vuoksi ajaa.

Autoa saa ajaa toinen rekisteröitynyt Shareit Blox Car -käyttäjä, mutta sinä olet vuokraajana vastuussa autosta.

Käyttäjä vastaa kaikista vuokra-ajalle ajoittuvista sakoista ja virhemaksuista.

Sovi palautuksen paikasta, ajankohdasta ja tavasta auton omistajan kanssa. Shareit Blox Car suosittelee että otat myös kuvat autosta sekä noudon että palautuksen yhteydessä.

Auto palautetaan siinä kunnossa, jossa se oli noudettaessa.

Autot ja vakuutukset

Shareit Blox Car tarkistaa autojen tiedot Trafin ylläpitämästä ajoneuvorekisteristä. Auton omistaja ylläpitää listaa auton vioista ja vastaa siitä, että auto on käyttökunnossa ja täyttää kaikki lain asettamat vaatimukset.

Shareit Blox Cariin liitetyt autot ovat aina vakuutettuja vähintään liikennevakuutuksella sekä Shareit-suppeaturvalla. Käyttäjän omavastuu vahinkotapauksissa määräytyy autokohtaisesti auton perustieto-sivuilla ilmoitetun hinnan mukaisesti.

Autoilla on aina Ifin Liikennevakuutus, joka on voimassa myös vuokrauskäytön aikana. Lisäksi niillä on aina Suppea Shareit-Turva turvaamaan auton omistajaa liikennevakuutuksen bonusmenetykseltä.

Auton omistaja on voinut ottaa autolleen myös kaskovakuutuksen, mutta se ei ole pakollista. Jos autolla on Ifin Kaskovakuutus, voi omistaja valita sille myös Laajan Shareit-Turvan.

Hinnat ja maksaminen

Shareit Blox Car laskuttaa tai veloittaa luottokortilta käyttömaksut. Saat erittelyn veloitettavista vuokrauksista ja voit seurata vuokrausten tietoja ja hintoja palvelun verkkojärjestelmässä.

Hinta on autokohtainen ja löytyy auton perustiedot sivulta. Omistaja määrittelee itse autolleen vuorokausihinnan johon sisältyy tietty määrä kilometrejä sekä lisäveloitus ylimääräisistä kilometreistä.

Voi, mutta sinä maksat varaushetkellä voimassa olleen hinnan. Uusi hinta koskee vain muutoksen jälkeen tehtyjä varauksia.

Palvelun käyttäminen

Kyllä. Kirjauduttuasi sisään palveluun, voit itse muokata tietojasi.

Voit vaihtaa salasanasi kirjautumissivulta löytyvän linkin kautta.

Kyllä, mutta jokainen puhelinnumero täytyy varmentaa erikseen järjestelmän antamien ohjeiden mukaisesti.

Voit poistaa tilisi lähettämällä sähköpostia osoitteeseen info@shareitbloxcar.fi. Tili poistetaan kun kaikki käyttömaksut on maksettu.

Omistaja

Auton liittäminen palveluun

Voit käyttää autoasi normaalisti senkin jälkeen kun olet liittänyt sen Shareit Blox Car -palveluun. Määrittelet itse kalenterissa ajat jolloin auto on vuokrattavissa. Tämän lisäksi hyväksyt jokaisen varauspyynnön erikseen. Halutessasi voit asettaa käyttäjät automaattihyväksyntään.

Auton tulee täyttää seuraavat kriteerit:

 • Ajoneuvo on rekisteröity Suomessa (ajoneuvorekisteri/Trafi).
 • Ajoneuvo on katsastettu.
 • Ajoneuvovero on maksettu.
 • Ajoneuvo on lakien mukaisessa käyttökunnossa.
 • Ajoneuvoa saa kuljettaa B-luokan ajokortilla.

Palvelu sopii kaikille autoille, joita voisi jonkun kuvitella joskus tarvitsevan.

Tämä riippuu rahoitusyhtiö ehdoista. Voit lähettää kyselyn osoitteeseen info@shareit.fi? Muista mainita minkä rahoitusyhtiön kanssa sopimus on tehty!

Ei mitään. Auton liittäminen palveluun on ilmaista.

 1. Liity Shareit Blox Car -palvelun käyttäjäksi. Käyttäjänä voit myös vuokrata autoja.
 2. Kun olet rekisteröitynyt käyttäjäksi, voit kirjautua sisään ja lisätä autosi palveluun painamalla Lisää auto -painiketta. Auton lisääminen palveluun tapahtuu kaavakkeella, joka löytyy omilta sivuiltasi.
 3. Tarkastamme tiedot ajoneuvorekisteristä ja lähetämme sinulle alustavan suositushinnan, jolla voit autoasi vuokrata. Lopullisen hinnan määrittelet itse. Jollet ole jo ennestään If-liikennevakuutuksen asiakas, vakuutuksen voi ostaa verkkokaupasta tai halutessasi välitämme yhteydenottopyynnön If-vakuutusyhtiölle.
 4. Hyväksyttyä vakuutuksen ja vahvistat autosi liittämisen, vakuutusyhtiö tekee sähköisen vakuutuksen alkamisilmoituksen. Valitset samalla Shareit-turvan, valittavissa joko suppeaturva liikennevakuutukseen tai laajaturva osa- tai kokokaskoon. Lue lisään Shareit-turvasta.
 5. Shareit Blox Car lähettää sinulle autoosi laitettavan tietopaketin, josta löydät mm. vahinkoilmoitus-lomakkeen, vikalistan sekä varusteluettelon. Muista täyttää lomakkeet ja lähettää kopion Shareit Blox Carille. Säilytä alkuperäiset autosi hansikkalokerossa.
 6. Varmista autosi tiedot Shareit Blox Car –palvelussa ja lisää autosi saatavuudet kalenteriin.
 7. Autosi on valmis vuokrattavaksi!

Olet itse oman autosi herra ja hyväksyt jokaisen varauspyynnön erikseen, joten jos haluat hyväksyä vain tuntemiasi käyttäjiä, se onnistuu kyllä.

Kyllä voi. Jos auton omistaja on yritys ja 1. haltija yksityishenkilö, yritys voi kirjallisella valtuutuksella antaa 1. haltijalle oikeuden liittää auto palveluun. Tällöin 1. haltija vastaa kaikista käyttöehdoissa omistajalle listatuista vastuista ja velvollisuuksista. Ota yhteyttä Shareit Blox Cariin, jos haluat lisätietoa tästä mahdollisuudesta.

Auton omistaja voi kirjallisella valtuutuksella antaa 1. haltijalle oikeuden liittää auto palveluun. Tällöin 1. haltija vastaa kaikista käyttöehdoissa omistajalle listatuista vastuista ja velvollisuuksista. Ota yhteyttä Shareit Blox Cariin, jos haluat lisätietoa tästä mahdollisuudesta.

Varauspyynnöt ja varaukset

Auton omistajana sinä määrittelet autollesi saatavuusjaksot. Kirjaudu sisään palveluun ja merkitse autosi kalenterin ajat joina se on vuokrattavissa.

Käyttäjät kohdistavat varauspyyntönsä aina tiettyyn ajanjaksoon. Jos sinulla on monta erillistä lyhyttä saatavuusjaksoa, käyttäjä ei voi varata autoa pitkäksi ajaksi - vain yhden ajaksi kerrallaan. On kätevämpää merkitä kalenteriin pitkiä saatavuusjaksoja.

Voit muokata saatavuuksia vapaasti. Saatavuuksien muokkaaminen ei vaikuta jo hyväksyttyihin varauksiin.

Varauspyyntö hyväksytään kirjautumalla järjestelmään ja menemällä sivulle ”Hyväksyntää odottavat varaukset”. Varauspyyntö hyväksytään yleensä klikkaamalla ”Hyväksy kerran”. Voit halutessasi asettaa käyttäjän automaattisen hyväksynnän piiriin klikkaamalla ”Hyväksy aina”. Tällöin kyseisen käyttäjän varauspyynnöt hyväksytään automaattisesti. Saat sähköpostiisi viestin sekä yksittäin että automaattisesti hyväksytyistä varauspyynnöistä. Voit vaihtaa autosi käyttäjän manuaaliseen tai automaattiseen hyväksyntään milloin vain auton alla olevalla sivulla ”Tilastot”.

Kyllä. Kirjaudu järjestelmään ja klikkaa ”Hyväksyntää odottavat varaukset”-sivulla Hylkää-nappia. Järjestelmässä on julkinen tilasto kunkin omistajan varauspyyntöjen hylkäämisprosenteista.

Kyllä, voit perua varauksen. Voit perua varauksen koska tahansa. Varauksen peruutus hyväksyttää käyttäjien arvosteluiden antamiseen, tämä taas vaikuttaa autosi suosioon.

Kyllä. Käyttäjä saa yhteystietosi (sähköposti ja puhelinnumero) lähetettyään sinulle varauspyynnön. Käyttäjä saattaa olla yhteydessä sinuun, jos hänellä on tarkentavia kysymyksiä autostasi tai sen käytöstä.

Saat käyttäjän yhteystiedot (sähköposti ja puhelinnumero) varauspyynnön mukana.

Jokaisesta varauksesta syntyy omistajan ja käyttäjän välinen, kyseistä varausta koskeva sopimus. Sekä omistaja että käyttäjä ovat hyväksyneet Shareit Blox Carin sopimusehdot, joissa määritellään käyttäjän ja omistajan oikeudet ja velvollisuudet.

Mikäli haluat kasvattaa autosi kysyntää, suosittelemme kokeilemaan seuraavaa:

 • Varmista, että autollesi on asetettuna mahdollisimman paljon ja mahdollisimman pitkiä saatavuuksia varauskalenteriin.
 • Ota autostasi edustavat kuvat! Puhdas ja ryhdikkään näköinen menopeli houkuttelee asiakkaita paremmin kuin sottainen, pimeässä kuvattu kärry. Kuvia kannattaa myös vaihtaa vuodenaikaan sopiviksi.
 • Panosta autosi tekstikuvaukseen. Mitkä ovat autosi hyvät puolet? Pieni kulutus vai suuret tilat tai kenties molemmat?
 • Ilmoita ystävillesi, että autosi on Shareit Blox Carissa vuokrattavissa kutsumalla heidät mukaan palveluun. Kutsu kaverisi- painike löytyy sivun yläoikeasta kulmasta nimesi alla olevasta pudotusvalikosta. Pyydä ystäviäsi myös tykkäämään ja jakamaan autoasi autosi profiilista.



Tarjoamme käyttöösi myös autosi vuokraamismahdollisuudesta kertovaa markkinointimateriaalia:

 • Auton omat esitteet
 • Autoosi asennettavat Blox Car –kilventaustat
 • Takalasi-tarra
 • Sivuikkunoihin Qr-koodi –tarrat.

Pyydä markkinointimateriaalit osoitteesta info@shareit.fi

Auto vuokrauskäytössä

On, käyttäjä tulee tutustuttaa auton erityispiirteistä huolellisesti. Voit pitää autossa listaa ohjeista ja vinkeistä, niin käyttäjällä on helppo aloittaa uuden auton käyttö.

Sovit auton noutamisesta ja palauttamisesta käyttäjän kanssa. Voit lisäpalveluna toimittaa auton käyttäjällä, näin lisäät taatusti autosi suosiota.

Omistajan ja käyttäjän tulee tarkastaa auto mahdollisten vaurioiden toteamiseksi. Shareit Blox Car suosittelee että otat myös kuvat autostasi sekä noudon että palautuksen yhteydessä.

Soita käyttäjälle ja ilmoita olevasi myöhässä. Jos myöhästyt, joudut maksamaan myöhästymismaksun:

 1. auton käyttöönoton viivästyminen 1-20 min: yhden tunnin käyttömaksu veloituksetta
 2. auton käyttöönoton viivästyminen yli 20 min: 3 × tunnin käyttömaksu jokaiselta alkavalta tunnilta

Jos käyttäjä palauttaa auton myöhässä, saat hyvityksen:

 1. enintään 20 min myöhästyminen: yhden tunnin käyttömaksu
 2. yli 20 min myöhästyminen: 3 × tunnin käyttömaksu jokaiselta alkavalta tunnilta

Auton tankin tulee olla palautettaessa yhtä täynnä kuin se oli vuokrauksen alkaessa, jos polttoainetta ei ole tankattu, käyttäjältä veloitetaan omistajan pyynnöstä perustiedot sivulla ilmoitetun keskikulutuksen mukaisesti toteutunutta polttoaineen kulutusta vastaavan maksun. Palauttaessa täytyy kuitenkin olla vähintään neljännesosa tankki.

Käyttäjä ilmoittaa onnettomuudesta ja vahingoista Shareit Blox Carille välittömästi. Shareit Blox Car välittää tiedon omistajalle mahdollisimman pian. Käyttäjä tekee vahinkoilmoituksen. Käyttäjä vastaa omistajalle kaikista vahingoista omavastuun ylärajaan asti (1000 euroa, paitsi ilkivalta-, hirvi-, palo- ja varkausvahingoissa 200 euroa). Jos omistaja on ottanut autolleen autovakuutuksen ja auto on alle 15 vuotta vanha, autopalveluvakuutus kattaa hinauskustannukset.

Jos auto hajoaa kesken vuokrauksen, käyttäjä ottaa yhteyttä Shareit Blox Cariin ja saa toimintaohjeet. Shareit Blox Car on välittömästi yhteydessä myös omistajaan. Auton hajotessa kesken vuokrauksen käyttäjän maksuvelvollisuus päättyy hajoamiseen. Käyttäjä ei voi vaatia omistajalta tai Shareit Blox Carilta muuta korvausta. Jos omistaja on ottanut autolleen autovakuutuksen ja auto on alle 15 vuotta vanha, autopalveluvakuutus kattaa hinauskustannukset. Tällöin autopalveluvakuutus myös kattaa matkustajien matkan jatkumisen kustannukset 200 euroon asti (tarkemmat ehdot autovakuutusehdoissa).

Käyttäjän tulee palauttaa auto yhtä siistinä kuin se oli noudettaessa. Käyttäjän tulee kerätä irtoroskat ennen palauttamista. Jos auto on merkittävästi likaantunut sisältä tai ulkoa vuokrauksen aikana, käyttäjän tulee siivota tai pestä se ennen palauttamista. Jos auto on sisältä tai ulkoa epätavallisen likainen vuokrauksen jälkeen, ilmoita asiasta Shareit Blox Carille. Shareit Blox Car suosittelee, että lisäät tämän tiedon käyttäjäkohtaisessa arvoistelussa. Tämä vaikuttaa asiakkaan käytökseen. Arvostelut näkyvät omistajalle aina käyttäjän varausta tehdessä.

Sinä päätät itse millä hinnalla vuokraat autoasi. Shareit Blox Car tarjoaa suositushinnan, mutta lopullinen hinta jää sinun päätettäväksesi.

Autosi vuokrattavuuteen vaikuttaa auton vuokrahinta, kuvien laatu, ja auton kuvausteksti sekä kuinka aktiivinen olet markkinoimaan autoasi.

Palvelu antaa sinulle työkaluja, jolla pääset alkuun. Lisätessäsi auton palveluun laskee palvelu sinulle suositushinnat (perustuen autosi jälleenmyyntiarvoon). Päätät kuitenkin itse millä hinnalla vuokraat autoasi.

Voit saada tarkempaa tietoa ansainta mahdollisuudesta tuottolaskuristamme.

Vuokralleantajana osuutesi on 70% vuokratuotosta. Shareit Blox Car palvelumaksu 30%. Shareit-Turva vähennetään saamastasi tuotosta tilityksen yhteydessä, Shareit-turvan hinta vaihtelee valitsemastasi laajuudesta riippuen.

Käyttäjä maksaa aina sen hinnan, joka on ollut voimassa kun varauspyyntö on lähtenyt palvelusta. Tallennamme auton hintatiedot varauksen yhteyteen. Uusi hinta koskee vain muutoksen jälkeen tehtyjä varauspyyntöjä.

Shareit Blox Car laskuttaa vuokraukset käyttäjiltä ja tilittää rahat omistajalle kuukausittain. Maksupäivä omistajan tilille on kuukauden 20. päivä (tammikuun vuokrausten tuotot tulevat tilille helmikuun 20. päivä) tai sitä seuraava arkipäivä.

Saat sähköpostitse erittelyn kuukauden vuokrauksista aina kuukauden päätyttyä.

Kyllä, saamasi vuokratulo on verotettavaa pääomatuloa, joka sinun täytyy ilmoittaa verottajalle.

Jos auton vertaisvuokraus on sivutoimista ja tienaat sillä alle 10 000 euroa vuodessa, et ole arvonlisäverovelvollinen eikä veloittamasi vuokra sisällä alv:tä. Lähes kaikki autoaan vertaisvuokraavat omistajat kuuluvat tähän kategoriaan.

Jos kuitenkin vuokraat useita autoja tai ansaitset toiminnalla yli 10 000 euroa vuodessa, verottaja voi määrätä sinut arvonlisäverovelvolliseksi vuokraustoiminnasta. Vuokraustoiminnasta arvonlisäverovelvollisen omistajan tulee ilmoittaa asiasta Shareit Blox Carille. Lisätietoa arvonlisäverotuksesta saa verottajalta.

Auton omistaminen ei ole ilmaista ja tarjoamalla autosi vuokrattavaksi Shareit Blox Carin käyttäjille saat autoosi sijoitetun pääoman hyötykäyttöön. Autoliitolla on hyvä laskuri auton omistamisen ja käyttämisen kustannuksien laskemiseksi erilaisille automalleille. Kokeile laskuria osoitteessa http://www.autoliitto.fi/tietopankki/autoilun-kustannukset/.

Vakuutukset